Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه تاریخی شهید مدرس در شهرضا این روزها حال و روز خوبی ندارد، از آن شکوه گذشته تنها بنای نیمه خرابی مانده که آن هم اگر وضع به همین شیوه پیش برود، در آینده نزدیک به خراب آبادی دیگر تبدیل می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شهرضانیوز؛ زمان را عقب برمی‌گردانیم، به گذشته می‌رویم، سال های انتهایی سده یک هزار و 200 و سال های آغازین سده یکهزار و 300 شمسی که مجلس شورای ملی پس از زد و خوردهای فراوان و پشت سر گذاشتن دوران استبداد محمدعلی شاه و خیانت لیاخوف روسی، کم کم داشت رنگ و لعاب یک مجلس درست و حسابی را می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تاریخ هزار رنگ مجلس را که ورق بزنیم و مجلس دوم برسیم ردّ پای مدرس را می‌بینیم که با نطق‌های غرای خود شور حال خاصی به فضای سیاسی آن روزهای ایران می‌داد.
«ترقی و تعالی هر قوم این خواهد شد که جامع میان خودشان را نگهداری کنند و به واسطه ترقی آن جامع، ترقی کنند.»
«غرض اصلی ما یک جامعه ای است که یک قسمت بزرگ دنیا در آن جامعه شرکت دارد و آن اسلام است. ما خیلی همبستگی اسلامی خود را از دست دادیم، بالاخره باید بیدار شده هوشیار شویم و جامعه خودمان را حفظ کنیم.»
اینها و ده‌ها جمله دیگر از مردی است که بر حسب اسناد تاریخی و نسب نامه‎ای که حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی تنظیم کرده، از سادات طباطبایی است که نسبش پس از سی‌و‌یک نسل به حضرت امام حسن مجتبی(ع) می‎رسد.

 

سید حسن مدرس از طایفه میرعابدین است که در دهکده ییلاقی «سرابه» اقامت داشتند. سیداسماعیل طباطبایی پدر سیدحسن در این منطقه به تبلیغات دینی و انجام امور شرعی مردم مشغول بود.
دوران کودکی سید حسن در زواره و سرابه سپری شد و با مهاجرت به قمشه، پدرش وی را به سید عبدالباقی (جد مدرس) سپرد تا به تعلیم و تربیت فرزند خویش بپردازد.

سید عبدالباقی بیشترین نقش را در تعلیم سید حسن داشت و او را در مسیر علم و تقوا هدایت کرد و به هنگام مرگ در ضمن وصیت‌نامه‎ای سید حسن را بر ادامه تحصیل علوم دینی تشویق و سفارش کرد. زمانی که سید عبدالباقی دارفانی را وداع گفت مدرس چهارده ساله بود.
پدر سیدحسن مدرس در روستای اسفه از توابع بخش مرکزی قمشه (شهرضا) سکونت گزید و در این روستا خانه‌ای بنا کرد.

 

تصمیم گرفتیم با تیم خبری شهرضانیوز و تعدادی از خبرنگاران شهرضا به این روستا برویم و سری به خانه مرد مجلس بزنیم. با ذوق و شوق فراوانی نشأت گرفته از شادمانی و غرور ناشی از وجود خانه تاریخی مرد طراز اول تاریخ مجلس ایران در شهرضا، روانه این روستا شدیم.
در ابتدا با استقبال گرم آقای کیوان اسماعیلی – دهیار روستا و مرتضی کاظمی – عضو شورای اسلامی این روستا قرار گرفتیم. دهیار روستا با آقای حیدرعلی کاظمی که کلید خانه تاریخی مدرس را در اختیار دارد هماهنگ کرده بود تا در را برای ما باز کند.
اما داخل که شدیم دنیایی متفاوت از آنچه در نظرمان بود دیدیم، در نظرمان شوکت و عظمتی از خانه مردم مجلس ایران تصور می کردیم که وقتی از نزدیک آن را دیدیم کاملا با پندار ما متفاوت بود.
سقف هایی فروریخته، ایوان‌هایی خراب، درهایی شکسته و غباری از غم که سراپای این خانه تاریخی را فراگرفته بود.

 

«مدرس به همراه پدرش – سید اسماعیل، به شهرضا آمد، آنها دو ماه در شهرضا بودند و بعد به روستای اسفه آمدند؛ پدر شهید مدرس بار دیگر همسری از این روستا برگزید.»
اینها را حیدرعلی کاظمی از افراد محلی که اطلاعات خوبی از تاریخچه خانه مدرس داشت برایمان گفت. او در ادامه صحبت هایش گفت: «شهید مدرس در این منطقه ساخت و سازهای دیگری هم کرده که یکی از آنها بنای «آسیاب شاه» بین دو روستای اسفه و پرزان است.
از او خواستیم تا اندکی درباره وضعیت و تاریخچه ساختمان خانه مدرس توضیح دهد:«مجموع زمین عمارت و باغ مجاور آن هفت هزار متر است، منزل تاریخی که به عنوان منزل مدرس شناخته می‌شود در حدود 150 سال قبل به دست پدر ایشان ساخته شده است.»
حیدرعلی کاظمی به نکته جالبی درباره بازسازی بنای خانه شهید مدرس اشاره کرد، او گفت:«حدود 10 سال قبل بودجه‌ای برای بازسازی این بنا اختصاص دادند که با آن اقدام های جزئی همچون ایزوگام بخشی از سقف انجام شد و از آن زمان به بعد دیگر هیچ اقدامی برای بازسازی این بنا یا جلوگیری از تخریب آن انجام نشده است.»

 

برایمان جالب بود بدانیم اداره میراث فرهنگی چرا تاکنون تلاشی برای بازسازی این بنا نکرده است، چرا میراثی اینچنین گرانقدر با قدمتی در حدود 150 سال باید پیش چشمان همه از گزند باد و باران هر روز بیشتر تخریب شود.
«10 سال قبل بودجه‌ای برای بازسازی این بنا اختصاص یافت که بسیار اندک بود و با آن اقدامات بسیار جزئی انجام شد، بعد از آن از طرف اعضای شورای روستا پیگیری‌های زیادی برای جذب اعتبارات بیشتر انجام شد که به نتیجه‌ای نرسید.»
مرتضی کاظمی – عضو شورای روستای اسفه پس از بیان این سخنان آهی کشید و گفت: «در زمانی که عوض حیدرپور نماینده مردم شهرستان در مجلس بودند، نامه‌نگاری‌های زیادی با دکتر لاریجانی – رییس مجلس شورای اسلامی انجام شد؛ در روز عاشورای امسال سرکار خانم محمودی – نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی از این محل بازدید کردند و قول پیگیری برای تعیین تکلیف و مرمت آن دادند.»
کیوان اسماعیلی – دهیار روستای اسفه نیز با اشاره به بازدید محمودی از این روستا و قول مساعد ایشان مبنی بر پیگیری مرمت آن گفت: «این روستا بناهای تاریخی دیگری نیز همچون مسجد جامع و امامزاده سید کاظم را نیز دارد که امیدواریم با توجه بیشتر مسئولان به آنها شاهد رونق صنعت گردشگری در این منطقه باشیم.»

 

امحمدحسن شبانی، رییس اداره میراث فرهنگی شهرضا نیز، اظهار کرد: «چند سال قبل مبلغی بیش از 70 میلیون تومان برای تعمیر بخش هایی از بنای تاریخ شهید مدرس شامل سقف و کف اختصاص داده شد و از از آن پس دیگری اعتباری در این خصوص تخصیص داده نشده است.
تملک این بنای تاریخی در اختیار مجلس شورای اسلامی است، اما از طرف مجلس هم هنوز اعتباری برای بازسازی این بنا اختصاص پیدا نکرده است.
در دوره نماینده قبل شهرستان چند بار پیگیری هایی انجام شد تا شاید اعتباری برای بازسازی این بنا اختصاص داده شود که متأسفانه به نتیجه نرسید.
در حال حاضر با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، رایزنی هایی انجام شده تا اعتباری برای بازسازی این بنا جذب شود.»
نماینده مردم شهرستان شهرضا در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار شهرضانیوز گفت: متأسفانه بنای تاریخی خانه شهید مدرس در حال تخریب است که باید برای جلوگیری از این وضعیت اقدامات جدی انجام شود.

 

وی ادامه داد: بنابر اظهار اهالی محل تملک این خانه در اختیار مجلس شورای اسلامی است، به همین دلیل باید اداره میرث فرهنگی شهرستان سند تملیکی این بنا را در اختیار ما قرار دهد تا بر اساس آن کارهای بعدی انجام شود.
عضو کمیسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: باید بنای تاریخی شهید مدرس بازسازی و بخش خصوصی واگذار شود تا زمینه رونق صنعت گردشگری در این منطقه بیشتر فراهم شود.
به امید آنکه این تلاشها به زودی و پیش از آنکه این بنای تاریخ بیش از این ویران شود، به ثمر بنشیند و شاهد احیا و بازسازی خانه مرد مجلس ایران در شهرضا باشیم. این پایگاه خبری همچنان مراحل اداری انجام شده در این خصوص را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۰۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • ویرانی خانه ها بر اثر طوفان و گردباد کانزاس آمریکا
  • ماجراهای نوه آیت‌الله مدرس، معلم انشاء احمد مسجدجامعی
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد