Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شخصیت و مبارزات آیت الله مدرس گفت: شهید مدرس شخصیتی کم نظیری در مبارزه با استعمار و استبداد داشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خانه ملت، علی لاریجانی ظهر چهارشنبه در مراسمی که به مناسبت هشتادمین سالگرد شهاد آیت الله سید حسن مدرس در خانه موزه مدرس برگزار شد، گفت: در تاریخ عصر مشروطه تلاش‌هایی صورت گرفت که باید از امکانات باقی مانده آن صیانت شود به خصوص که مشروطه نقش اساسی داشت و شرایط ایران را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جوانان با گشت و گذار به این مکان‌ها باید به تاریخ گذشته توجهی بیشتری کند ، عنوان کرد: یکی از وجوه شخصیتی آیت الله مدرس فراگیری شخصیتی وی بود و در فقاهت تیزبینی داشت.
وی افزود: به خاطر دارم زمانی که همراه مرحوم پدرم از مازندران به تهران آمدیم شهید مدرس اداره مدرسه سپهسالار را برعهده داشت که پدرم قصد داشت در این مدرسه درس بخواند؛ شهید مدرس شخصا تک تک افراد را بررسی می‌کرد و بدون اهمیت اقدام به پذیرش نمی کرد لذا مدرسه ساختن صرفا به ساختمان آن نیست بلکه باید به انتخاب افراد هم اهمیت داده شود.
لاریجانی با بیان اینکه یک وجه شخصیتی مرحوم مدرس وجهه فقهی ایشان بود، اظهار کرد: وجهه دیگر، وجهه معقول ایشان بود که در فلسفه بسیار خوب کار کرد و کمک کرد مسائل با دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرد. همچنین خیلی از حوادث سیاسی از انضباط فکری مدرس نشأت می گرفت.
رییس قوه مقننه در ادامه یادآور شد: شهید مدرس در حوزه قوانین حکومتی معتقد بود حرکت بر طریق ولایت بود و می گفت اگر افراد منصوب شده باشند باید قرآن را رعایت کنند اما ما وکیل مردم هستیم و باید بدانیم مردم چه می‌خواهند تا مطابق آن عمل کنیم.
وی ادامه داد: مدرس همچنین معتقد بود بررسی قوانین صرفا نباید مخالف شرع باشد اما نمی‌توان از شریعت، قانون جذب کرد که این انضباط فکری ایشان در حوزه سیاست خارجی نیز وجود داشت و ایشان دکترینی را برای این حوزه مطرح کرد که بر اساس توازن ادبی بود نه توازن وجودی.
لاریجانی با بیان اینکه آیت‌الله مدرس در کنار شخصیت سیاسی خود در حوزه اقتصاد نیز دسترسی داشت، اظهار کرد: دقت نظر ایشان در آبادانی کشور فوق العاده بود و در آن زمان روی ذوب آهن و قطار دقت نظر داشت و می‌گفت باید در این حوزه‌ها کار شده و به تولید داخلی اهمیت داده شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور بر همین اساس تصریح کرد: شهید مدرس دخالت دولت در مسائل اقتصادی را قبول نداشت و معتقد بود هر جا دولت‌ها دخالت کنند خسارت وارد می‌شود لذا ایشان ذهن روشنی برای اداره کشور داشت و به اقتصاد دولتی معتقد نبود.
لاریجانی به اعتقاد شهید مدرس درباره پایه بودن مجلس در تمامی امور اشاره کرد و ادامه داد: شهید مدرس شخصیتی کم نظیری در مبارزه با استعمار و استبداد داشت و زمانی که روس‌ها تهدید به تسخیر تهران از طریق قزوین کردند به تنهایی در مجلس توصیه به مقاومت کرد.
وی در ادامه با اشاره به کتاب 'گنجیبه خواف' بیان داشت: در این کتاب سیر و سلوک معنوی ایشان قابل درک است و یادداشت‌های شهید مدرس در آن آمده است که نشان از خصوصیات معنوی ایشان دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: شهید مدرس مقابل جمهوریت کاذبی که رضا شاه به دنبال آن بود ایستاد چرا که می‌دانست وی به دنبال جمهوری واقعی نیست؛ از این رو لازم است نکات مهم زندگی شهید مدرس مورد کاوش قرار گرفته و حتی خانه سایر افراد موثر در مشروطه نیز احیا شود.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید حسن مدرس از دوره دوم تا ششم در مجلس شورای ملی حضور داشت اما به سبب مخالفت با زیاده خواهی های رضاخان در 1307خورشیدی دستگیر و به خواف خراسان تبعید شد و هفت سال در آنجا روزگار گذراند تا اینکه در 22 مهر1316 خورشیدی به کاشمر انتقال یافت و سرانجام در 10 آذر همان سال به شهادت رسید.
سیام**9314**
تنظیم: داود توسلی**انتشار:امیرکاردان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش است

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش جمهوری اسلامی است و باید به این مهم توجه ویژه داشته باشیم تا رشد سازمان را شاهد باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، ‌امیر سرتیپ حبیب اله سیاری در مراسم اختتامیه دوره توانمندسازی مربیان و اساتید آموزشی ارتش جمهوری اسلامی ایران در محل مجتمع آموزشی بصیرت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اظهارداشت: استعمار فرانو با ابزار‌هایی مانند ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی کنترل را از دست بشر خارج کرد و در واقع در جنگ نرم، هدف تسلط بر مغز جوانان است.

وی ضمن تبریک روز کارگر و روز معلم، و روز ملی خلیج فارس بیان کرد: باتوجه به اینکه این روز مصادف با اخراج پرتغالی‌ها در سال 1500 میلادی است، امپراتوری عثمانی بنا بر دلایلی ارتباط بین جنوب شرق آسیا و اروپا را قطع می‌کند و آسیب زیادی به اروپا وارد کرد، پرتغالی‌ها برای برقراری این ارتباط آفریقا را دور زدند و به خلیج فارس رسیدند و در مسیر به هر جا رسیدند آنجا را مستعمره خود حساب کردند؛ در نهایت به بندر تیس در چابهار رسیدند، این بندر یکی از سه بندر بزرگ ایران در آن زمان بوده است به طوریکه فرمانده نیروی دریایی پرتغال در این بندر قلعه می‌سازد و می‌گوید هر که می‌خواهد بر جهان فرمانروایی کند باید اینجا مستقر شود؛ به این ترتیب تا سال 623 در منطقه می‌مانند و تمام کنترل تجاری را می‌گیرند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: مبارزه با فرهنگ استکباری غرب و جنگ نرم با همین آموزش‌های قرآن و عقیدتی میسر است.

امیر سرتیپ سیاری خاطرنشان کرد: در نهایت شاه عباس صفوی پرتغالی‌ها را به فرماندهی امام قلی خان فرزند الله وردی خان بیرون کرد، البته امام قلی خان اول وارد مذاکره شد اما آن‌ها قبول نکردند و کار به جنگ رسید البته او برای بیرون راندن پرتغالی‌ها از نیروی دریایی انگلیس کمک می‌گیرد و به این ترتیب انگلیسی‌ها بعد رفتن پرتغالی‌ها تا پس از جنگ جهانی دوم در منطقه خلیج فارس ماندند و بعد آن‌ها آمریکایی‌ها آمدند و تا امروز ماندند.

وی در خصوص چگونگی مبارزه با تفکر استکباری، به موضوع مهم اهمیت سرمایه انسانی پرداخت و تصریح کرد: مهمترین سرمایه هر سازمانی نیرو و سرمایه انسانی است چرا که می‌تواند سازمان را رشد دهد و به تعالی برساند پس باید به این موضوع توجه ویژه داشت اگر بی‌توجهی کنیم در تربیت و پرورش این سرمایه مسلماً اشتباه کردیم.

سیاری افزود: هر کسی که از دریا استفاده بکند هم ثروتمند می‌شود و هم قدرتمند، چین، سنگاپور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق همین بنادر به ثروت رسیدند. انگلیسی‌ها به خاطر اینکه ما قدرتمند و ثروتمند نشویم با از بین بردن بنادر و ضعیف کردن سواحل مکران تلاش کردند ما را از دریا دور کنند. این کار، تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از قدرت و ثروت و استفاده از منابع خدادادی است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی تعلیم و تربیت را یکی از مهمترین مسائل روز ارتش جمهوری اسلامی دانست و تأکید کرد: باید به این مهم توجه ویژه داشته باشیم تا رشد سازمان را شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مسیر تحول جنگ‌ها را توضیح داد و گفت: تغییر رفتار دشمن طی قرن‌های گذشته در نهایت به تسلط و بر شناخت افراد رسید تا بتوانند با این ابزار روی افراد در کشور‌های دیگر مسلط شود، پس امروز باید به موضوع جوان و نوجوان اهتمام داشته باشیم تا در نبرد‌های آینده پیروز باشیم.

امیر سرتیپ سیاری خطاب به مربیان و اساتید عقیدتی و سیاسی ارتش جمهوری اسلامی اضافه کرد: نقش شما به عنوان کسانی که مسئولیت آموزش مهمترین سرمایه‌های سازمان را بر عهده دارید بسیار مهم است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی در خصوص مفهوم استعمار تشریح کرد: معنای کلمه استعمار یعنی آباد کردن، اما در عمل استثمار و بهره کشی است، استعمار سه دوره دارد، استعمار کهن، استعمار نو و استعمار فرانو؛ دوره شکل‌گیری استعمار کهن به دوره رنسانس برمی‌گردد که با لشکرکشی و فتح کشور‌ها همراه بود و لازمه آن لشکرکشی نظامی است. اما استعمار نو، پس از جنگ جهانی اول و دوم اتفاق می‌افتد و دیگر نیروی نظامی در کار نیست بلکه استعمار به وسیله دست نشانده‌هایش کار را پیش می‌برد مثل پهلوی در ایران و آتاتورک در ترکیه؛  این دست نشانده‌ها هیچ اختیاری نداشتند هر چه بالادست بگوید باید انجام دهند.

وی متذکر شد: وقتی صحبت از سند 2030 می‌شود گامی در جهت اجرایی شدن جنگ نرم است، چگونه باید تربیت و آموزش انجام شود که نوجوان و جوان در آن مسیر نباشد؟ با آموزش باید جلوی این جنگ‌ ایستاد.

امیر سرتیپ سیاری نوع دیگر استعمار را استعمار فرانو توصیف کرد و گفت: این کار با ابزار‌هایی مانند ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی کنترل را از دست بشر خارج کرد و در واقع در جنگ نرم هدف تسلط بر مغز جوانان است. یعنی کسانی که آینده سازان کشور هستند، تا عقاید را تغییر دهند و بعد باور‌ها و به دنبال آن ارزش‌ها را، وقتی فکر عوض شد رفتار عوض می‌شود و در این زمان جوان به صورت ناخواسته بر مبنای خواسته دیگران و ارزش‌های تحمیلی، در مسیر دشمن حرکت می‌کند.

وی در جمع اساتید و مربیان عقیدتی ارتش تصریح کرد: شما مسئول این رشد و پیشرفت نیرو‌های انسانی و آینده ساز در جهت گام دوم انقلاب هستید، بنابراین مواظب خواب حرفه‌ای باشید، ما به علت تکرار کار‌هایی که انجام می‌دهیم به جایی می‌رسیم که فکر می‌کنیم بهترین هستیم، این همان روزمرگی و خواب حرفه‌ای است این برای یک مدیر آفت است چون دیگر به دنبال نوآوری، عمیق شدن و مطالعه نمی‌رود و فکر می‌کند بهترین است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۲ عکس از چهره غمگین علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم
  • تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش است
  • آقای گل جام جهانی در سودای بازگشت به فوتبال
  • اوایل انقلاب بسیاری از مشاغل مهم در اختیار معلمان بود
  • داستان شگفت‌انگیز یک معلم در«مدیر مدرسه شریعت»/ از مبارزه با بهائیت تا تربیت چوپانی که مدیر مدرسه شد
  • ماجراهای نوه آیت‌الله مدرس، معلم انشاء احمد مسجدجامعی
  • نگارش داستان امام قلی خان قهرمان مبارزه با استعمار در خلیج فارس
  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  • حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دانشگاه تربیت مدرس
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود