Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، کاشمر یا ترشیز قدیم، یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی است که در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع شده و امروزه بسیاری از مردم،  این شهر را شهر شهید مدرس می‌شناسند.

این شهر اگر چه نامی دیرین در تاریخ ایران دارد و در منابع مختلف نامش ذکر شده است. اما زمانی به عنوان نگینی زیبا در تاریخ ایران به ثبت رسید که گوهری گرانبها از نسل و تبار بزرگان را در آغوش خود جای داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان روزی که مزدوران رضا شاهی مدرس را به کاشمر منتقل کردند و در نیمه‌های شب در غربت به شهادت رساندند.
از جمله اقدامات اساسی و ماندگاری که برای آشنایی مسافران و زائران با شهید مدرس انجام شده، احداث موزه آثار و اسناد این شهید بزرگوار است. به طوری که وجود بیش از 200 اثر و اشیاء در موزه شهید مدرس، موجب شده سالانه بیش از 90 هزار نفر از موزه آثار و اسناد شهید مدرس در این شهرستان بازدید داشته باشند.
موزه آثار و اسناد شهید مدرس پس از احداث و تجهیز در دهم آذرماه سال 83 توسط رئیس وقت مجلس شورای اسلامی افتتاح شد تا گواهی بر زندگی ساده و بی‌آلایش بزرگ‌مردی باشد که در عین هیچ نداشتن، از اندیشه و افکار والایی برخوردار بود که امروز با گذشت بیش از هفت دهه از شهادتش الگو و چراغ راه جامعه در ابعاد مختلف است.

مجموعه موزه تلاش دارد از طریق نمایش تصاویر و اسناد مربوط به شهید آیت‌الله مدرس، مسافران و مراجعان را با زندگی و فعالیت‌های این اسوه فقاهت و سیاست آشنا کند.

امروزه در کنار زیارتگاه بزرگمرد دین و سیاست جهت آشنایی با زندگی اقدامات و مبارزات این فقیه مجاهد، موزه‌ای در دو سالن احداث شده است.
این موزه که در طول سال مورد بازدید هزاران زائر و مسافر از اقصی نقاط کشور قرار می‌گیرد، گواهی عینی بر زندگی ساده و بی‌آلایش بزرگ مردی است که در عین داشتن یک زندگی زاهدانه، از اندیشه و مقامات عالی عرفانی نیز برخوردار بود که حتی امروز هم می‌تواند الگو و چراغ راه جامعه در ابعاد مختلف باشد.
بخشی از فضای موزه به روایت تصویر سیر زندگی، فعالیت‌های علمی و سیاسی این عالم مجاهد را نمایش می‌دهد که از خانه محل تولد به ترتیب مراحل مختلف این بزرگ مرد را تا زمان شهادت به نمایش گذاشته است؛ بخش دوم مربوط به اسناد و دست نوشته‌ها، اعتبارنامه‌ها و مکاتبات این مجاهد بزرگ تاریخ معاصر می‌شود.


بخش سوم این گنجینه، مجموعه‌ای از وسایل به‌جای مانده از این شهید گرانقدر همچون قرآن، سجاده، چراغ روشنایی، عبا، عصا و قلم تحریر است. قرآن شهید مدرس که پشت جلد آن مزین به دست خط ایشان و سفارشی زیبا به فرزندشان مبنی بر خواندن نماز با قرآن، دعای در حق پدر و مادر و قناعت در زندگی است.
بخش چهارم موزه مربوط به وسایل اهدایی علاقه‌مندان به موزه و میراث فرهنگی است. سکه‌های ادوار مختلف تاریخ ایران، تمبرهای مناسبتی مختلف، ظروف سفالی و مسی گوناگون و ... که به نام اهداکنندگان در موزه ثبت شده و مراجعان را با بخش‌هایی از تاریخ ایران به ویژه دوره قاجار و اوایل پهلوی هم زمان با شهید مدرس آشنا می‌کند.
گنجینه آقای شهید


مؤسسه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و زیارتگاه شهید آیت الله مدرس، به منظور ایجاد جایگاهی در خور و شایسته جهت معرفی این شخصیت برجسته تاریخ ایران به نوجوانان، جوانان و تمام اقشار جامعه و یادآوری خدمات و اقداماتش موزه‌ای را تأسیس کرده است تا معرف این گنج ایران زمین باشد.

در حال حاضر این گنجینه گواهی بر زندگی ساده این عالم مجاهد دارد. اسناد و تصاویر مربوط به این بزرگوار نیز بر دیوارهای موزه، مراجعان را با زندگی، اقدامات و فعالیت‌های این بزرگمرد آشنا می‌کند.
این موزه آمادگی دارد که وسایل تاریخی، اسناد و دستنوشته‌ها و وسایل اهدایی علاقه‌مندان به میراث فرهنگی را دریافت و به نام اهدا کننده در موزه به نمایش بگذارد.

 جوادافتخاری

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۶۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته

همزمان با روز ملی موزه‌ها و روز ملی تنوع زیستی ( ۲۷ اردیبهشت تا ۳ خردادماه ) بازدید از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان به‌صورت رایگان امکان پذیر شد.

به گزارش ایسنا موزه‌های تاریخ طبیعی به عنوان یکی از متفاوت‌ترین موزه‌ها، نشان دهنده تاریخ جهان آفرینش و طبیعت و محل نگهداری بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی هستند.

موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با ذخیره بیش از ۹۰۰ نمونه از اجزای مختلف تنوع زیستی شامل جانوران، گیاهان، سنگ،کانی و فسیل در کنار نمایش تنوع زیستی پنج قاره به تفکیک، گنجینه بسیار با ارزشی برای تنوع زیستی ایران و جهان به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علاقه‌مندان و مراکز آموزشی می‌توانند از ۲۷ اردیبهشت تا ۳ خرداد از ساعت ۹ تا ۱۹ به آدرس بزرگراه همت شرق، بین اتوبان یادگار امام و شیخ فضل الله، پارک طبیعت پردیسان مراجعه و به رایگان از موزه تنوع زیستی بازدید کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس
  • اجرای طرح‌های عمرانی بیمارستان شهید گنجی برازجان
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • تاکید آیت الله لائینی بر گره‌گشایی از زندگی کارگران
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • تقویت و ترویج آثار شهید مطهری موجب بصیرت افزایی
  • ماجراهای نوه آیت‌الله مدرس، معلم انشاء احمد مسجدجامعی